Gevel bepleisteren

Kan ik mijn huis extra isoleren met een crepi gevel?

Kan ik mijn huis extra isoleren met een crepi gevel?

Het laten aanbrengen van een crepi gevel brengt heel veel interessante voordelen met zich mee. Eén van die voordelen heeft betrekking tot de veelzijdigheid van de materialen die gebruikt worden bij een crepi gevel. Het is namelijk op verschillende manieren mogelijk om een dergelijke gevel te realiseren. U kunt de pleister die gebruikt wordt bijvoorbeeld aanbrengen op de oorspronkelijke, oude gevel, maar u kunt er eveneens voor kiezen om er een extra isolerende laag tussen te steken. Op deze manier slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap. U zorgt er immers niet alleen voor dat uw gevel er terug als nieuw uit ziet, maar daarnaast verbetert u de isolerende werking van uw huis aanzienlijk.

Welke pleister gebruiken?

Er zijn op de markt twee verschillende pleisters terug te vinden waarvan u gebruik kunt maken om uw gevel te bepleisteren. We onderscheiden wat dat betreft de minerale pleister van de kunstharspleister (of siliconenpleister). U weet inmiddels dat het op verschillende manieren mogelijk is om uw gevel te bepleisteren. U kunt de pleister rechtstreeks aanbrengen op de oorspronkelijke gevel, maar u kunt ze ook bevestigen op een extra laag isolatie. Wanneer u voor deze laatste mogelijkheid kiest kunnen we alleen maar aanraden om gebruik te maken van een kunstharspleister. Deze hecht beter op isolatie en is ook een stuk eenvoudiger aan te brengen. U kunt er uiteraard ook nog steeds voor kiezen om een minerale pleister te gebruiken, maar dat kunnen we helaas niet aanraden.

Voldoende geïsoleerd?

Wanneer u een bepleisterde gevel heeft zult u zich logischerwijs de vraag stellen of uw woning nu voldoende is geïsoleerd. Zeker wanneer het een oudere woning betreft wordt het steeds aangeraden om ook andere ruimtes en vlakken van uw huis te controleren. Het kan bijvoorbeeld ook perfect voorkomen dat er veel warmte door het dak de woning verlaat. Wanneer u dan uitsluitend over een isolatie aan uw gevel beschikt heeft dat eigenlijk relatief weinig nut. Het wordt in dat geval dus zeker en vast aangeraden om uw volledige huis te voorzien van een doorgedreven isolatie. Alleen zo kunt u de kostprijs van uw energiefactuur op jaarbasis binnen de perken houden.