Gevelbepleistering

Hoe vervuiling van de gevelbepleistering tegengaan?

Hoe vervuiling van de gevelbepleistering tegengaan?

Wanneer u er voor heeft gekozen om te investeren in gevelbepleistering is het laatste wat u wil natuurlijk dat deze snel vuil wordt. Er bestaan verschillende mogelijkheden om vervuiling van uw gevelbepleistering tegen te gaan. Door rekening te houden met de tips die we u geven in dit artikel zorgt u er in ieder geval steeds voor dat u zo lang mogelijk zult kunnen genieten van de mooie uitstraling van uw gevelbepleistering en dat zonder hoge kosten en zonder dat u er zelf heel veel tijd in hoeft te investeren. Een eenvoudig, regelmatig onderhoud van uw gevel kan bijvoorbeeld reeds wonderen doen. Meer weten? Lees dan snel even dit artikel!

Hou rekening met de omgeving van uw woning

Mensen die er voor kiezen om gevelbepleistering aan te brengen doen dat vaak op alle mogelijke locaties. Het kan bijvoorbeeld gaan om een rijwoning in het centrum van een stad, maar het kan ook gaan om een huis dat zich in een bos of een andere groene omgeving bevindt. In principe ziet gevelbepleistering in beide gevallen een klein beetje af. In het centrum krijgt het af te rekenen met de vele uitlaatgassen en ander vuil terwijl het in bosrijke omgevingen al snel krijgt af te rekenen met bijvoorbeeld mos of algenvorming. Het wordt vooral in dergelijke gebieden sterk aangeraden om uw gevel te voorzien van een waterwerende behandeling. Let wel, ook een regelmatig onderhoud van uw gevel is aangewezen om haar uitstraling te kunnen behouden.

Regelmatig onderhoud van gevelpleister doet wonderen

Het kan niet genoeg worden gezegd, eigenlijk is het vrij eenvoudig om uw gevelbepleistering te onderhouden. Veel mensen stellen na verschillende jaren vast dat er zich vuil in hun gevel is gaan nestelen. Dat kan, maar dit zou niet gebeuren wanneer men er voor zou kiezen om hun gevel regelmatig af te kuisen. Uiteraard is dat een behoorlijk groot werk en wordt het aangeraden om dit net na de winter te doen, maar aan de andere kant zorgt het er wel voor dat uw gevel haar optimale uitstraling kan blijven behouden. Indien u gevelbepleistering gewoon laat aanbrengen en u deze vervolgens niet meer gaat onderhouden kunnen we u nu reeds vertellen dat u niet lang zult kunnen genieten van uw investering. Zorgt u er voor dat uw voorgevel wel op gepaste wijze wordt onderhouden, dan zult u merken dat u vele jaren lang zult kunnen genieten van een prachtige voorgevel zonder hardnekkig vuil.