Gevelbepleistering

Zijn er nadelen aan het bepleisteren van mijn gevel?

Zijn er nadelen aan het bepleisteren van mijn gevel?

Het is natuurlijk wel erg eenvoudig om enkel en alleen de voordelen aan te halen die verbonden zijn aan het bepleisteren van uw gevel, maar hoe zit het nu precies met de nadelen? De eerlijkheid verplicht ons te zeggen dat er eigenlijk niet zoveel nadelen verbonden zijn aan het plaatsen van gevelbekleding. Sterker nog, voor de meeste mensen is het een financieel interessante en vooral haalbare manier om hun oude gevel terug mooi te maken. Voor mensen die bouwen is het dan weer een uitgelezen kans om hun gevel niet alleen te voorzien van een eigentijdse uitstraling, maar ook nog eens van een hoge isolerende factor. Tel daarbij op dat de plaatsing van een gevelpleister eigenlijk niet zoveel tijd in beslag neemt en er geen grote werkzaamheden voor uitgevoerd moeten worden en het is moeilijk om echte nadelen te vinden.

bepleisteren gevel met crepi niet overal mogelijk

Het grootste probleem waar eigenaars van een huis wel eens mee te maken krijgen is dat ze helemaal geen gevelbepleistering mogen aanbrengen. Vooraleer u aanpassingen aanbrengt aan uw gevel, vooral wanneer deze vanaf de straatkant zichtbaar is, is het noodzakelijk om daarvoor toestemming te vragen bij de stad waarin u woont. In bepaalde steden, vooral deze met een historisch karakter, is het namelijk helemaal niet toegestaan om gevelbepleistering aan te brengen. Kijk daarnaast ook gewoon eens goed om u heen. Wanneer u merkt dat alle gevels er eenzelfde (bijvoorbeeld) rode kleur hebben, dan is de kans bijzonder klein dat uw gevelbepleistering zal worden toegestaan. Let op, brengt u deze toch aan, dan kan uw stad u verplichten om deze terug te verwijderen. Vraag dus altijd eerst toestemming vooraleer gevelbepleistering aan te brengen.

gevelpleister vatbaar voor vervuiling in groene gebieden

Afhankelijk van het type pleister dat wordt gebruikt is gevelbepleistering vaak erg vatbaar voor vervuiling in groene gebieden. Veel mensen die over een huis in of nabij een bos beschikken kiezen er nog steeds voor om gebruik te maken van een mineraalpleister voor het laten bepleisteren van hun gevel. Hoewel dit natuurlijk perfect kan is deze pleister doorgaans niet voldoende waterafstotend waardoor er al snel mos of algenvorming kan optreden. Het verwijderen van dergelijke zaken is vaak geen pretje waardoor voorkomen letterlijk beter is dan genezen. Uw gevel behandelen met een waterafstotend middel is wat dat betreft zeker en vast aan te raden, ook indien u gebruik maakt van een kunstharspleister of siliconenpleister.