Gevelrenovatie

Kan ik mijn gevel renoveren met gevelbepleistering?

Kan ik mijn gevel renoveren met gevelbepleistering?

Bij tal van woningen zorgt de gevel voor een zekere uitstraling naar de buitenwereld toe. Mensen zijn dan ook vaak erg fier op de gevel van hun woning, maar wat wanneer deze na lange tijd bijvoorbeeld slijtage begint te vertonen? Het is en blijft natuurlijk een feit dat de gevel het vaak erg zwaar te verduren krijgt. Niet zelden moet ze opboksen tegen de hevigste weerverschijnselen en dat niet één keer per jaar, maar soms verschillende dagen na elkaar. Het is bijgevolg bijzonder moeilijk om er voor te zorgen dat uw gevel niet wordt aangetast. Wel kunt u proberen om eventuele schade zo snel en efficiënt mogelijk te herstellen zodat deze voor de buitenwereld niet opvalt. Heeft u eveneens een beschadigde gevel en wilt u de beschadigingen graag proberen te verhelpen? We vertellen u in dit artikel graag alles over het renoveren van uw gevel met behulp van gevelbepleistering.

Is gevelbepleistering geschikt voor een beschadigde gevel?

Niet zelden stellen mensen zich de vraag of gevelbepleistering eveneens kan worden ingezet bij beschadigde gevels. Veel hangt in dit geval echter uiteraard af van de aard van de schade. Gaat het om kleine schade, dan is het gebruik van gevelbepleistering absoluut geen probleem. Werd er een vochtprobleem vastgesteld in de gevel, dan gaat het bijvoorbeeld meteen om iets helemaal anders. Dergelijke problemen zullen immers niet worden verholpen door er gewoon gevelbepleistering op aan te brengen, in tegendeel. Dit zijn problemen die snel groter kunnen worden wanneer ze niet op een doeltreffende manier worden aangepakt. Wilt u na het aanpakken van het probleem uw gevel bepleisteren om eventuele restanten van de schade te bedekken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat bij ernstige schade de gevel eerst dient te worden hersteld alvorens deze te bepleisteren.

Hoe gaat een gevelrenovatie in zijn werk?

In principe is het mogelijk om gevelbepleistering op twee verschillende manieren aan te brengen. De voor u beste keuze is sterk afhankelijk van uw woning, het type gevel en uw persoonlijke voorkeur. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de gevelbepleistering rechtstreeks op de oude gevel aan te brengen, maar u kunt deze ook aanbrengen bovenop een laagje extra isolatie. Uiteindelijk zal het vooral de persoonlijke voorkeur van de eigenaar zijn in combinatie met het kostenplaatje dat zal bepalen hoe de gevelbepleistering precies zal worden aangebracht.