Gevelbepleistering

Gevelbepleistering? Kies voor siliconenpleister van topkwaliteit!

Gevelbepleistering? Kies voor siliconenpleister van topkwaliteit!

We vertellen u niets nieuws wanneer we u zeggen dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun gevel te laten bepleisteren. Dit is vaak een bewuste keuze waar goed is over nagedacht. Gevelbepleistering brengt dan ook verschillende niet onaanzienlijke voordelen mee. Het zorgt er bijvoorbeeld niet alleen voor dat uw gevel er goed uitziet, maar daarnaast biedt het ook enkele praktische voordelen. Een gevel is zonder enige twijfel het onderdeel van uw huis dat het zwaarst afziet. Extreme weersinvloeden beuken niet zelden met volle kracht in op uw voorgevel en dat laat zijn sporen na. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om uw gevel er terug als nieuw uit te laten zien en wilt u meteen kiezen voor een kwalitatieve en duurzame, maar toch ook financieel interessante oplossing? Dan is gevelbepleistering beslist iets voor u!

Waarom mijn gevel bepleisteren?

In de inleiding hebben we reeds enkele goede redenen aangehaald waarom u er voor zou kunnen kiezen om uw gevel te laten bepleisteren. Er is echter meer. In eerste instantie maakt u deze keuze waarschijnlijk omdat u graag wil dat uw huis over een zo optimaal mogelijke uitstraling beschikt naar de buitenwereld toe. In dat geval biedt gevelbepleistering u inderdaad een interessante oplossing. Het is niet duur, u kunt zelf min of meer bepalen welke kleur u wenst en ook het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt kan worden afgestemd aan de hand van uw persoonlijke voorkeur. Verder biedt gevelbepleistering sowieso een meerwaarde voor uw woning omdat het bijvoorbeeld waterdampdoorlatend is. Daarnaast zorgt de gevel bepleisteren voor een bescherming van de gevel tegen allerhande weersinvloeden. Tel daarbij op dat het aanbrengen van gevelbepleistering vaak ook helemaal niet duur is en u beschikt meteen over heel wat goede redenen om uw gevel te laten bepleisteren.

Siliconenpleister is de beste gevelbepleistering

Tegenwoordig bestaan er twee verschillende soorten gevelbepleistering. We onderscheiden de minerale pleister van de zogenaamde siliconenpleister. Kiest u voor de siliconenpleister, dan kiest u voor een zo optimaal mogelijke weerstand tegen de verschillende weersinvloeden. Op vlak van kleur en afwerkingsmogelijkheden hoeft u in principe niet zoveel rekening te houden met het type gevelbepleistering. Dat is in beide gevallen immers gewoon zonder probleem mogelijk.

Essentieel onderhoud van gevelbepleistering

Er wordt wel eens gedacht dat eenmaal de gevelbepleistering is aangebracht er verder niets meer hoeft te gebeuren. Dat is misschien inderdaad ook zo, alleen geldt dat niet voor mensen die er voor willen zorgen dat hun gevel zo lang mogelijk een zo mooi mogelijke uitstraling blijft genieten. Net zoals bij een gewone gemetselde gevel het geval is kan gevelbepleistering na een bepaalde periode namelijk schade of aantasting gaan vertonen. Vooral huizen die zijn terug te vinden in groene omgevingen krijgen vaak op relatief korte termijn te maken met aantasting door mos of algenvorming. U kunt hier uw voorzorgen tegen nemen door een waterwerende behandeling toe te passen, maar zelfs dan zult u op regelmatige basis uw gevel toch ook eens moeten schoonmaken. U hoeft daarvoor geen speciale producten in huis te halen, gewoon een regelmatige poetsbeurt met (warm) water is vaak reeds voldoende.

Hoeveel kost het om een gevel in crepi te bezetten?

Vooraleer de bepleistering van uw gevel te laten uitvoeren is het natuurlijk bijzonder belangrijk om na te gaan hoeveel een dergelijke gevel u precies zal kosten. De kostprijs van een zogenaamde crepi gevel is echter afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is er de aankoopprijs van de pleister zelf, maar daarnaast kunnen ook eventuele voorbereidende werken een flinke hap uit uw budget nemen. Zaken die een grote invloed kunnen hebben op het prijskaartje zijn bijvoorbeeld het al dan niet moeten plaatsen van een stelling, het uitvoeren van werken ter optimalisatie van de gevel, de grootte van de gevel, eventuele moeilijk bereikbare plaatsen, etc. Het is omwille van al deze verschillende factoren dan ook werkelijk onmogelijk om een vaste kostprijs op een crepi gevel te plakken. Het beste wat u kunt doen is gewoon verschillende offertes opvragen. Door deze offertes te vergelijken kunt u vaak al heel wat geld besparen. Hoe dan ook is kiezen voor het laten bepleisteren van uw huis een financieel interessante keuze, in het bijzonder op lange termijn.