Crepi gevel

Waar rekening mee houden bij het plaatsen van een crepi gevel?

Waar rekening mee houden bij het plaatsen van een crepi gevel?

De keuze voor een crepi gevel is voor veel mensen bijzonder snel gemaakt. Er zijn dan ook heel veel interessante mogelijkheden aan verbonden. Vooraleer een crepi gevel te plaatsen zijn er echter wel verschillende zaken waar u maar beter rekening mee kunt houden. Dat geldt overigens niet alleen voor en tijdens het uitvoeren van de werken, ook wanneer de werkzaamheden zijn afgelopen is het van belang om voldoende rekening te houden met het bestaan van de crepi gevel. Onderhoud is vaak essentieel wanneer u er voor wil zorgen dat uw gevel er ook de komende jaren even mooi en modern blijft uitzien. We vertellen u in dit artikel graag waar u allemaal rekening mee dient te houden bij het plaatsen van een crepi gevel.

Zorg voor een goede basis

Eigenlijk geldt deze tip voor alle werken die worden uitgevoerd, maar misschien toch nog in het bijzonder voor het plaatsen van een crepi gevel. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat gevelbepleistering op alle mogelijke manieren kan worden aangebracht. Dat is niet correct. Het is wel juist dat u deze bepleistering kunt aanbrengen op een oude gevel, maar de voorwaarde is wel dat deze intact is. Een gevel die schade vertoont vormt bijvoorbeeld absoluut geen goede basis voor een crepi gevel, in tegendeel. Indien u bepleistering op zo’n gevel zou aanbrengen kan het voorkomen dat u ten eerste niet over een effen oppervlak beschikt en daarnaast bestaat er een groot risico op barsten. Vooraleer een crepi gevel te bouwen is het daarom bijzonder belangrijk om alle mogelijke schade eerst op te lossen. Dat geldt niet alleen voor structurele schade aan de buitengevel, maar ook voor bijvoorbeeld vochtophoping. Eenmaal de pleister is aangebracht kan een dergelijk probleem immers vaak niet meer zo eenvoudig worden opgelost.

Een crepi gevel onderhouden

Het is één ding om een crepi gevel te plaatsen, maar het is nog iets helemaal anders om deze te onderhouden. Velen denken nog steeds dat een crepi gevel onderhoudsvrij is en hoewel dat natuurlijk een keuze kan zijn bestaat dan het risico dat uw gevel er binnen een paar jaar niet meer zo fris uit zal zien. Regelmatig uw gevel schoonmaken met behulp van een beetje warm water is slechts een kleine moeite. In principe zou u dit minimum één keer per jaar moeten doen. Daarnaast is het onderhoud eveneens afhankelijk van de omgeving waarin uw woning is gelegen. Ligt deze in een groene omgeving, dan is het bijvoorbeeld aan te raden om uw gevel te laten behandelen met een waterwerend product. Op deze manier voorkomt u namelijk aantasting door mos en algen. Een crepi gevel onderhouden is zeker en vast niet moeilijk, maar u moet er wel een beetje tijd voor reserveren.