Crepi gevel

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Wat zijn de voor- en nadelen van een crepi gevel? Steeds vaker denken mensen er over na om een crepi gevel te laten bouwen. We kunnen dat best begrijpen. Een crepi gevel is namelijk een financieel interessante manier om het uiterlijk van uw gevel nieuw leven in te blazen. Er zijn verder ook verschillende voordelen verbonden aan een crepi gevel. Zo kan ze een extra isolerende factor betekenen voor uw woning en wordt uw gevel beter beschermd tegen weersinvloeden. Er zijn helaas ook enkele nadelen verbonden aan het optrekken van een crepi gevel. Er dienen doorgaans namelijk wel wat voorbereidende werken te worden uitgevoerd waardoor de kostprijs aanzienlijk kan stijgen. Bent u ook geïnteresseerd in gevelbepleistering? Aarzel dan niet langer, lees verder en ontdek in alle voor- en nadelen die er aan verbonden zijn.

Voordelen van een crepi gevel

Laat ons in eerste instantie eens kijken naar de voordelen die zijn verbonden aan het plaatsen van een crepi gevel. Verder in dit artikel bespreken we overigens de mogelijkheid om de isolerende factor van uw woning te verhogen door het aanbrengen van een pleister, eveneens een interessant voordeel dat is verbonden aan gevelbepleistering. Er is gelukkig nog meer. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van gevelbepleistering zult u, uw gevel precies op die manier kunnen bekleden zoals u dat zelf wenst. U kunt kiezen uit een aantal moderne kleuren en ook de keuze van het type pleister is geheel aan u. Er bestaan twee verschillende pleisters die u kunt gebruiken voor het optrekken van een crepi gevel, namelijk de minerale pleister en de siliconenpleister welke het best bestand is tegen  weersinvloeden. Hoe dan ook, wanneer u kiest voor een crepi gevel zorgt u voor een haast gepersonaliseerde en vooral bijzonder kwalitatieve gevel met een mooie en eigentijdse uitstraling.

Crepi gevel ter restauratie van beschadigde gevel

Wie over een beschadigde gevel beschikt gaat uiteraard op zoek naar op financieel vlak zo interessant mogelijke manieren om deze te laten herstellen. Ook in een dergelijke situatie komt vaak de plaatsing van een crepi gevel aan bod. Hoewel we dit natuurlijk perfect begrijpen en het zeker en vast een kostenbesparende manier kan zijn om te restaureren is het wel zo dat een pleister nooit aangebracht mag worden op een beschadigde gevel. Vochtophoping kan bijvoorbeeld op korte termijn zorgen voor problemen net als beschadigde stukken van uw gevel waar toch gewoon een pleister op wordt aangebracht. Laat uw gevel omwille van deze reden altijd eerst herstellen vooraleer deze te bepleisteren. Doet u dat niet, dan bestaat de kans dat al het werk voor niets is geweest.

Isoleren tijdens plaatsing crepi gevel

Vooral mensen die er voor hebben gekozen om een bestaande woning aan te kopen en deze beetje bij beetje te restaureren krijgen niet zelden te maken met een slechte isolatie. Vandaag de dag zult u vanwege de hoge stroomprijs graag alles in het werk willen stellen om dit zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Wel, ook dat kan door het plaatsen van een crepi gevel. Wanneer u er voor kiest om uw gevel te bepleisteren kunt u dat immers op twee verschillende manieren doen. U kunt de pleister rechtstreeks laten aanbrengen op de oude gevel, maar u kunt deze ook bevestigen op een (extra) laag isolatie. Dit is voor veel mensen dan ook dè uitgelezen kans om hun huis op gepaste wijze te isoleren en zo geld te besparen.