Gevelbepleistering

Welke soorten gevelbepleistering bestaan er?

Welke soorten gevelbepleistering bestaan er?

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gebruik te maken van gevelbepleistering om de gevel van hun woning op te frissen. Dat is een interessante keuze, alleen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten gevelbepleistering bestaan. Velen denken immers nog steeds dat gevelbepleistering er altijd hetzelfde uitziet, iets wat natuurlijk absoluut niet het geval is. Daarnaast kan ook de werking van de gevelbepleistering sterk afhankelijk zijn van de samenstelling. Vooraleer definitief aan te geven dat u, uw gevel wil laten bepleisteren raden we u daarom aan even dit artikel te lezen. Door rekening te houden met de informatie uit dit artikel zorgt u er uiteindelijk voor dat u zult kiezen voor de beste gevelbepleistering die perfect zal weten te voldoen aan uw verwachtingen.

Twee soorten gevelbepleistering

Wanneer we kijken naar de materialen die gebruikt worden bij het bepleisteren van een gevel stellen we vast dat er twee verschillende soorten gevelbepleistering bestaan. In eerste instantie is er natuurlijk de minerale pleister. De samenstelling van deze pleister bestaat uit een mix van kalk en cement. Kijken we naar het bindmiddel bij een kunstharspleister of siliconenpleister, dan stellen we vast dat er gebruik wordt gemaakt van kunsthars (zoals de naam reeds doet vermoeden). Op vlak van kwaliteit kunnen we niet anders dan stellen dat beide pleisters sterk aan elkaar gewaagd zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de duurzaamheid. Door middel van gevelbepleistering kiest u namelijk altijd voor een kwalitatieve en duurzame oplossing op lange termijn.

Verschil tussen soorten gevelpleister

Uiteraard kunnen er bepaalde verschillen worden waargenomen tussen de beide pleisters. Zo kan worden vastgesteld dat in het geval van een minerale pleister de bepleistering veel beter scoort op vlak van waterdampdoorlatendheid. Daar staat echter tegenover dat deze een stuk minder goed bestand is tegen extreme weersinvloeden dan bij de kunstharspleister het geval is. Het is dus eigenlijk vooral de eigenaar van de woning die moet bepalen wat voor hem of haar het belangrijkst is. Kiest u voor een zo optimaal mogelijke weerstand tegen invloeden van buitenaf of zorgt u er voor dat uw gevel op een zo efficiƫnt mogelijke manier de waterdamp van in uw woning naar buiten kan afleiden? Het zal uiteindelijk deze keuze zijn die zal bepalen welke gevelpleister er precies zal worden gebruikt bij het bepleisteren van uw gevel.