Gevelbekleding

Hoeveel kost gevelbekleding?

Hoeveel kost gevelbekleding?

Wanneer u nog maar pas een nieuw huis heeft gekocht spreekt het voor zich dat u de kosten voor het restaureren van de woning het liefst zo beperkt mogelijk wil houden. Anderzijds wilt u natuurlijk wel dat mensen van uw huis vinden dat het er goed uit ziet, u heeft er immers heel veel geld voor betaald, maar hoe pakt u dat nu precies aan? De oude gevel van uw huis ziet er niet echt mooi uit en mag wel eens volledig gereinigd worden, maar ook dat kost veel geld. Daarnaast is er door de jaren heen schade ontstaan aan de gevel of is er sprake van vochtophoping. De vraag is dan over welke betaalbare mogelijkheden u precies beschikt. In dit artikel vertellen we u alvast graag hoe betaalbaar het aanbrengen van gevelbekleding precies is.

Voorbereidende werken bij een gevelrenovatie

Vooraleer gevelbekleding op uw gevel kan worden aangebracht is het belangrijk om rekening te houden met verschillende voorbereidende werken. Uw gevel zal bijvoorbeeld in eerste instantie moeten gecontroleerd worden op mogelijke gebreken. Het is bijzonder belangrijk om deze controle te laten uitvoeren. Doet u dat niet en zijn er (verborgen) gebreken, dan kan dat als gevolg hebben dat de gevelbekleding op een zeker ogenblik schade zal vertonen. Daarnaast is het niet goed voor uw huis wanneer vochtophoping zich bijvoorbeeld kan manifesteren. Al deze verschillende zaken zorgen er voor dat u reeds een (beperkt) budget moet voorzien voor de voorbereidende werken. Zijn deze werken afgerond, dan kunt u beginnen denken aan de kostprijs van de gevelbekleding zelf.

Kostprijs soorten gevelbekleding

Het prijskaartje van gevelbekleding is sterk afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Tegenwoordig bestaan er heel veel verschillende soorten gevelbekleding. U kunt kiezen voor houten gevelbekleding, voor kunststof gevelbekleding, aluminium gevelbekleding en gevelbekleding met crepi .  Let wel, natuurlijke gevelbekleding is niet goedkoop. Afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt kan je een kostprijs per vierkante meter bepalen. Het mag duidelijk zijn, eigenlijk maakt u uw gevelbekleding zo duur of zo goedkoop als u zelf wil.