Crepi gevel

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van crepi?

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van crepi?

Het laten bepleisteren van een gevel is een keuze die u in principe vrij eenvoudig en snel kunt maken. Wanneer u, uw gevel alles behalve aantrekkelijk vindt en u op zoek bent naar een financieel interessante manier om deze te vernieuwen, dan is gevelbepleistering beslist interessant. Waar veel mensen echter geen of in ieder geval onvoldoende rekening mee houden is dat niet iedere gevel zomaar kan of mag bepleisterd worden. De mogelijkheid om een gevel te kunnen bepleisteren is bijvoorbeeld deels afhankelijk van de kwaliteit en de staat waarin de gevel zich bevindt. Daarnaast kan ook de gemeente dwarsliggen. Wilt u graag meer weten over deze kwestie? Twijfel dan niet langer en lees snel even dit interessante artikel.

De staat van de gevel is essentieel

In eerste instantie is het altijd belangrijk om rekening te houden met de staat van de gevel. Veel mensen die een oud huis aankopen worden opgezadeld met een zeer klassieke gevel die mogelijks schade vertoont. Wanneer u bepleistering wenst aan te brengen aan uw gevel is het van het grootste belang om deze schade eerst te verhelpen. Doet u dat niet, dan loopt u een aanzienlijk risico op vroegtijdige beschadiging van uw gevel en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Is er met andere woorden sprake van vochtophoping of zijn er stukken van uw gevel ernstig beschadigd? Laat deze dan eerst herstellen alvoor gevelbepleistering aan te brengen.

Bepleistering, toegestaan door de gemeente of niet?

Het is verder voor eigenaars van een woning altijd belangrijk om rekening te houden met het feit of bepleistering van hun woning al dan niet is toegestaan door de gemeente waarin ze woonachtig zijn. Vaak is dat immers niet het geval of bent u gebonden aan strenge voorwaarden. Wanneer u deze voorwaarden overtreedt kan dat u op een vervelende boete komen te staan en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Bekijk met andere woorden niet alleen de degelijkheid van de gevel vooraleer over te gaan tot bepleistering, maar ga ook eens te rade bij de gemeente met betrekking tot de mogelijkheden waarover u precies beschikt.