Gevelrenovatie

Waarom een muur bezetten met siliconenpleister?

Waarom een muur bezetten met siliconenpleister?

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een financieel interessante en tevens efficiënte manier om hun gevel nieuw leven in te blazen. Dat wordt mogelijk gemaakt door middel van gevelbepleistering. Het plaatsen van een crepi gevel zorgt er voor dat uw gevel er in een mum van tijd terug als nieuw uitziet terwijl u ook nog eens kunt rekenen op enkele interessante, praktische voordelen. Wanneer u een pleister op uw gevel wenst aan te brengen zult u een keuze moeten maken uit twee verschillende mogelijkheden. Er is namelijk de zogenaamde mineraalpleister (cement met kleur), maar daarnaast bestaat er ook nog de populaire siliconenpleister. Op basis van de door u gestelde eisen en verwachtingen zult u uiteindelijk één van deze twee pleisters op uw gevel laten aanbrengen. We vertellen er u graag alles over in dit artikel.

Voor- en nadelen van mineraalpleister

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de karakteristieken van een mineraalpleister. Deze pleister is vooral geschikt voor mensen die hun gevel willen voorzien van een ruw oppervlak. Daarnaast kiezen ook mensen met een druk leven vaak voor dit type pleister. Dat heeft alles te maken met het feit dat een mineraalpleister in staat is om zichzelf te reinigen. Met andere woorden, u hoeft zich over het onderhoud van uw gevel weinig zorgen te maken. Eén keer per jaar schoonmaken met behulp van een beetje warm water is veelal voldoende. De mineraalpleister is tot slot een natuurlijke pleister. Dit zorgt er voor dat er een gezond binnenklimaat ontstaat. Daarnaast kan de aanwezige waterdamp in de woning op die manier snel naar buiten worden afgeleid waardoor het risico op vochtophoping tot een minimum wordt beperkt.

Voor- en nadelen van siliconenpleister

De siliconenpleister is de voorbije jaren aan een stevige opmars bezig en daar zijn verschillende goede redenen voor. In eerste instantie komt dat door de keuze van mensen om hun gevelbepleistering aan te brengen op een extra laag isolatie. Veel mensen die eigenaar zijn van een woning en er voor kiezen om hun gevel te laten bepleisteren maken van de gelegenheid gebruik om hun gevel ook (extra) te isoleren. Hoewel het in principe ook mogelijk is om in deze situatie gebruik te maken van een mineraalpleister is het gebruik van een siliconenpleister aan te raden. Deze pleister hecht zich beter op isolatie en is eenvoudiger aan te brengen. Daarnaast is een siliconenpleister meer dan een mineraalpleister waterafstotend waardoor het risico op algenvorming bijvoorbeeld aanzienlijk binnen de perken blijft.