Gevel bepleisteren

Hoe mijn crepi gevel onderhouden?

Hoe mijn crepi gevel onderhouden?

Veel mensen maken ook vandaag de dag nog steeds de fout om hun crepi gevel eenmaal geplaatst een beetje te verwaarlozen. Wanneer u iemand spreekt over een dergelijke gevel, dan wordt er veelal aangegeven dat deze geen onderhoud nodig heeft, maar is dat wel zo? Wel, er schuilt inderdaad een zekere waarheid in deze stelling omdat onderhoud bij een crepi gevel geen verplichting is. Anderzijds wil iedereen natuurlijk wel dat zijn of haar gevel er zo lang mogelijk goed uit blijft zien en daar knelt nu juist het schoentje. U kunt immers niet verwachten dat uw gevel er als nieuw blijft uitzien wanneer u deze niet op regelmatige tijdstippen schoonmaakt. Wat dat betreft is uw crepi gevel onderhouden wel degelijk van belang. We vertellen u graag alles over het onderhouden van uw crepi gevel in dit artikel.

Behandelen met een waterwerend product of niet?

Het bedrijf dat de crepi gevel heeft geplaatst zal u veelal na afloop enkele tips geven om deze te onderhouden. Eén van die tips heeft steevast betrekking tot het gebruikmaken van een waterwerend product. Het klopt inderdaad dat een dergelijke behandeling in bepaalde gevallen interessant kan zijn, maar veel is afhankelijk van de plaats waar uw woning zich bevindt. Wanneer uw huis is gelegen in een bosrijke of groene omgeving kan het namelijk voorkomen dat uw gevel snel wordt aangetast door mos- of algenvorming. In die situatie kan een behandeling met een waterwerend product wel degelijk interessant zijn. Bevindt uw huis zich in een bebouwd gebied met weinig groen, dan is zo’n behandeling eigenlijk absoluut niet nodig. Merkt u dat de gevel wel na enige tijd wordt aangetast, dan kunt u nog steeds een waterwerend product aanbrengen.

Regelmatig schoonmaken volstaat

We willen het u ook niet te eenvoudig maken, want het spreekt voor zich dat een mooie crepi gevel altijd wat onderhoud vergt. Echter hoeft u daar eigenlijk geen speciale producten voor aan te kopen. Gewoon even poetsen met behulp van een emmer warm water kan namelijk in de meeste gevallen de oplossing bieden. Let wel, het wordt steeds aangeraden om uw gevel niet te vuil te laten worden. Probeer daarom minimum één keer per jaar de gevel te reinigen. Door een regelmatige poetsbeurt zorgt u er voor dat uw gevel als nieuw blijft en voorkomt u op termijn grote kosten voor een complete reinigingsbeurt.