Gevelrenovatie

Gevelbekleding toepassen op oude gevels, mogelijk of niet?

Gevelbekleding toepassen op oude gevels, mogelijk of niet?

Lang niet iedereen die vandaag de dag besluit om een huis aan te kopen heeft zomaar voldoende kapitaal voor handen
om over te gaan tot de aankoop van een nieuwbouw. De keuze voor een oudere, bestaande woning ligt dan ook voor de hand. Jammer genoeg verkeren dergelijke gebouwen niet altijd in een goede staat en vertonen ze vaak uiterlijke kenmerken van slijtage. Met name bij de gevel valt zoiets uiteraard meteen op. Wanneer u van buitenaf naar uw huis kijkt is er niets vervelenders om vast te stellen dan het feit dat het door u aangekochte vastgoed uitstraling mist. Veel mensen vrezen ook dat hun woning op dat vlak renoveren erg veel geld kost waardoor ze het veelal op de lange baan schuiven. Het renoveren van uw gevel hoeft echter gelukkig niet altijd een dure zaak te zijn.

Gevelbekleding met crepi bij de renovatie van uw gevel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is uiteraard ook mogelijk om crepi gevelbekleding aan te brengen op een oude, bestaande gevel. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, alleen is het altijd belangrijk om eerst even goed naar uw gevel te kijken. Het aanbrengen van gevelbekleding is immers bijzonder interessant om een lelijke, oude gevel te verbergen, maar het zal deze niet herstellen. Wanneer u met andere woorden beschadigingen kunt vaststellen aan uw gevel, dan dient u deze eerst te laten herstellen. Doet u dat niet en brengt u de gevelbekleding gewoon aan, dan zult u daar vroeg of laat problemen mee ondervinden. Tegenwoordig kunt u door gevelbekleding aan te brengen bijvoorbeeld reeds heel veel bereiken.

Gevelrenovatie in combinatie met isolatie plaatsen

Het plaatsen van gevelbekleding op een bestaande gevel is echter om nog meer redenen interessant te noemen. Het plaatsen van dergelijke gevelbekleding is immers ook een uitgelezen kans om uw muren extra te isoleren. U kunt vooraleer de daadwerkelijke bekleding aan te brengen immers altijd eerst isolatie op de oude gevel laten bevestigen. Vervolgens wordt de bekleding zelf op de isolatie bevestigd waardoor u twee vliegen in één klap slaat. U zorgt er immers niet alleen voor dat uw gevel terug fris voor de dag komt, maar u kunt ook nog eens de isolerende factor van uw woning aanzienlijk verbeteren. Als dat niet mooi is meegenomen!