Gevel bepleisteren

Wat zijn de voordelen van gevelbepleistering?

Wat zijn de voordelen van gevelbepleistering?

U kunt er omwille van heel veel verschillende redenen voor kiezen om uw gevel te bepleisteren. Het kan bijvoorbeeld een interessante oplossing zijn voor mensen die over een oude, vuile gevel beschikken. Daarnaast kan het aanbrengen van een gevelpleister echter ook zorgen voor een extra isolerende waarde en kan ze voor een extra beschermingslaag zorgen voor de oorspronkelijke gevel. Uw gevel laten bepleisteren is verder ook een financieel interessante en duurzame manier om de uitstraling van uw gevel te verbeteren. We vertellen u in dit artikel graag alles over het laten bepleisteren van uw gevel.

Blaas een oude gevel nieuw leven in met gevelpleister

Om de hoge aankoopprijs van een nieuwbouwwoning te omzeilen kiezen steeds meer mensen er voor om een bestaand huis aan te kopen. Dat is vaak erg interessant, alleen dient u niet zelden bepaalde onderdelen van de woning in kwestie te restaureren. De gevel komt wat dat betreft vaak als eerste in zicht. Velen vinden het bijzonder belangrijk dat hun huis een bepaalde uitstraling heeft en dat kan niet met een oude gevel die waarschijnlijk erg vuil is. Het compleet laten reinigen van uw gevel kan daarbij erg veel geld kosten terwijl ze nog steeds over een vrij klassiek karakter zal beschikken. In dat geval is gevelbepleistering vaak een interessante keuze. Het is namelijk een financieel interessante manier om de aanblik van uw woning te moderniseren. Daarnaast zijn er ook verschillende praktische voordelen verbonden aan het aanbrengen van een gevelpleister die uw woning eigenlijk alleen maar ten goede komen.

Muren bezetten zorgt voor extra isolatie

Indien u er voor heeft gekozen om een oud pand op te kopen is de kans groot dat deze niet over een goede isolatie beschikt. Het volledig laten isoleren van uw huis is vaak een tijdrovende en daarnaast ook dure kwestie. Het kan gelukkig ook anders. Indien u toch gevelbepleistering gaat aanbrengen is het zonder probleem mogelijk om deze te bevestigen op een extra isolatielaag. Met andere woorden, tussen de oorspronkelijke gevel en de pleister wordt een extra laag met isolerend materiaal aangebracht. Op die manier blijft de warmte in de woning beter behouden en blijft de koude vooral buiten. Let wel, indien u er voor kiest om de pleister aan te brengen op isolatie wordt het over het algemeen aangeraden om gebruik te maken van een kunstharspleister.